بلوک سقفی پلی استایرن پاشنه بتنی یا پاشنه کرومیت امروزه بلوک سقفی پل استایرن جایگاه ویژه ای در صنعت ساختمان سازی کشور پیدا کرده و مزایای قابل توجهی نسبت به مصالح سنتی دارد که نمیتوان از آنها چشم پوشی کرد.

— بلوک سقفی پلی استایرن

مزایای بلوک سقفی پلی استایرن:

۱- بلوک سقفی پلی استایرن از مواد تشکیل دهنده سبک و ارزانی تشکیل شده که علاوه بر قابلیت پر کنندگی در سقف میتواند به مقدار قابل توجهی وزن سازه ساختمانی را کاهش دهد که این امر باعث میشود علاوه بر کاهش قیمت مواد و فولاد مصرفی در اسکلت ساختمان، در هنگام زلزله و ریزش آوار آمار تلفات کمتر شود و حداقل از سوی این محصول هیچ گونه خطری ساکنینی را تهدید نکند

۲- مواد اولیه پلی استایرن مصارف گوناگونی در صنعت دارد که یکی از بزرگترین مصارف آن در صنایع برودتی میباشد که بخاطر ماهیت این محصول است که عایق مناسبی در فصول مختلف میباشد، این قابلیت کمک میکند در بحث عایق کاری ساختمان هزینه کمتری انجام شود و از تجهیزات کمتری برای سیستم های برودتی استفاده شود که این امر هم به سازنده کمک بسزایی میکند و هم به ساکنین در حفظ انرژی در محل سکونت کمک میکند و از هزینه های گزاف و هدر رفت انرژی جلوگیری میکند.

۳- مزیت قابل توجه دیگری که در این محصول توجه سازندگان را به خود جلب کرده سرعت بالای اجرای بلوک سقفی پلی استایرن میباشد، با توجه به مساحتی که هر بلوک پلی استایرن پوشش میدهد ( ۱ متر مربع) و سبک بودن پلی استایرن و قابل حمل بودن توسط یک کودک ۸ ساله میتوان تصور کرد که چقدر نصب و جاگذاری این محصول بر روی تیرچه های سقف میتواند اسان و سریع باشد تا مرحله ی بتن ریزی سریع و بی درد سر انجام شود، اینجاست که دیگر فکر روش های قدیمی پر دردسر برای پایه گذاری و قالب ریزی و زیر سازی و بعد از بتن ریزی ، جمع آوری این همه قالب و حمل و جابجایی آنها به طبقات بعدی و دردسر های بزرگ به فکر سازندگان حرفه ای نمیرسد و استفاده از بلوک سقفی را به روش های سنتی ترجیه میدهند.

۴- مزیت های این محصول بسیار زیاد است ولی ما در اینجا به مهمترین آنها اشاره میکنیم و یکی دیگر از این مزایا در هنگام آتش سوزی مشخص میشود، چرا که مواد اولیه مورد استفاده در بلوک سقفی پلی استایرن کند سوز یا نسوز هستند و این به آن معناست که در هنگام آتش سوزی بلوک سقفی پلی استایرن مانند چوب و پارچه و مواد اشتعال زا هیچ کمکی به گسترش آتش نمیکند فقط در جایی که هست آب میشود و تغییر شکل میدهد بعلاوه بعد از اتش سوزی هیچگونه آواری ندارد و روی سر ساکنین خراب نمشود پس حداقل از جانب انی محصول خطری موجه ساکنین نمی باشد.

۵– مورد دیگری که میتوان در این چارچوب محدود به آن اشاره نمود قابلیت حمل و نقل آسان در حجم بالا و کاهش هزینه های نصب و اجرا و همچنین قیمت مناسب بلوک سقفی پلی استایرن میباشد که هم در کاهش هزینه های لجستیک و هم در کاهش هزینه های ساختمان کمک بسزایی میکند.

انواع بلوک سقفی پلی استایرن:

بلوک سقفی ۲ نوع کلی دارد که از نظر ابعادی با یکدیگر متفاوت هستند:

بلوک سقفی پلی استایرن پاشنه بتنی:

این نوع بلوک برای دهانه تیرچه های بتنی قابل استفاده میباشد و ابعاد تولیدی آن به شرح ذیل میباشد

بلوک سقفی پلی استایرن  پاشنه کرومیت:

این نوع بلوک برای دهانه تیرچه های فلزی قابل استفاده میباشد و ابعاد تولیدی آن به شرح ذیل میباشد:

عوامل موثر در قیمت بلوک سقفی پلی استایرن:

  • دانسیته
  • مواد اولیه مصرفی
  • ابعاد استاندارد
  • هزینه حمل ونقل
  • کیفیت پخت یا تولید بلوک فوم
  • ترکیب ضایعات در بلوک فوم
  • خرید عمده
  • اطلاعاتی در خصوص ماهیت پلی استایرن

ساختار پلی استایرن

پلی‌استایرن یک پلیمر مصنوعی معطر از مونومر استایرن (یک ماده پتروشیمی) می‌باشد که به سه نوع معمولی، مقاوم و انبساطی وجود دارد

از نظر شیمیایی، پلی استایرین یک هیدروکربن طویل زنجیر است که در آن مراکز فرمول شیمیایی پلی استایرن nC8H 8 می‌باشد؛ (این ماده حاوی موله‌های عناصر شیمایی کربنی و هیدروژن می‌باشد)

ویژگی‌های ماده توسط جذب کوتاه مدت واندر والسی بین زنجیرهای پلیمری تعیین می‌شود. از آنجایی که مولکول‌ها هیدروکربن‌های بلند-زنجیری هستند که از هزاران اتم تشکیل می‌شوند، نیروی کششی کلی بین مولکول‌ها بزرگ می‌باشد . هنگام حرارت دادن (یا به سرعت بدشکل شدن به علت ترکیب با ویژگی‌های ویسکوالاستیک viscoelastic و عایق حرارتی) زنجیره‌ها سازگاری بیشتری بدست آورده و از کنار یکدیگر سر می‌خورند. این سستی بین مولکولی (در مقابل قدرت بالای بین مولکولی به علت استقامت هیدروکربنی) حالت انعطاف پذیری و کشسانی به این ماده می‌دهد. قابلیت سیستم برای بدشکل شدن آن در دمای بالاتر از دمای تبدیل شیشه‌ای اش، به پلی استرین (و بطورکلی پلیمرهای نرمش پذیر در مقابل حرارت) این امکان را می‌دهد تا هنگام حرارت دادن به راحتی نرم شده و به شکل‌های گوناگون درآید .

تاریخچه پلی استایرن

اولین بار پلی استایرن توسط ادوارد سایمون در سال ۱۸۳۹ کشف شد که خودش نمی‌دانست چه مادهٔ با ارزشی کشف کرده. تهیه تجاری منومر استایرن و پلیمریزاسیون آن به سال ۱۹۳۴ بر می‌گردد که کمپانی “داو” توانست استایرن را از فراورده‌های نفتی سنتز نماید و سپس آن را پلیمریزه کند. در همان زمان مشابه این فرایند مراحل تکمیلی خود را در آلمان غربی می گذراند. تجربیات به دست آمده از این محصول در زمان جنگ جهانی دوم موجب گردید تا در سال‌های بعد از جنگ، پلی استایرن نه تنها به عنوان یک عایق الکتریسیته گران قیمت شناخته نشود، بلکه به عنوان یک پلاستیک گرمانرم، ارزان و با خواص خوب معرفی شود. ‏

با طی گذر زمان و با انتشار تئوری‌های مختلف (از جمله تئوری هرمان اشتاودینگر در سال ۱۹۲۲ در مورد پلیمر)، در نهایت شرکت BASF در ابتدای سال ۱۹۵۰ یک فرایند دو مرحله‌ای برای تولید فوم پلی استایرن را گسترش داد.
در این فرایند مرحله اول شامل تهیه دانه‌های حاوی توزیع یکنواخت عامل پف زا توسط روش پلیمریزاسیون سوسپانسیونی مونومر استایرن بوده که در مرحله دوم این ماده در داخل یک قالب فرایند می‌گردد. سهولت تولید محصول به هر شکل و اندازه از مزایای این روش بوده که باعث توسعه آن شد. این ماده اولین بار در سال ۱۹۵۰ تولید گردید .

پلی استایرن معمولی

پلی استایرینی با نام اختصاری GPPS که جهت مصارف عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد، معمولاً بایستی دارای خواص نظیر مقاومت خوب در برابر حرارت، قدرت ضربه پذیری مناسب و سیالیت خوبی در هنگام فرایند باشد. ‏ این پلی استایرنها خواص دی الکتریکی و استحکام بالایی دارند به همین دلیل در مصارف الکتریکی کاربرد بالایی دارند. نام تجاری این محصول در بازار ایران کریستال می‌باشد .

موارد مصرف پلی استایرن معمولی

برای تولید ظروف یک بارمصرف، وسایل الکترونیکی، بدنه ساعت، تلویزیون، رادیو، لوازم ورزشی، اسباب بازی، عایق برودتی دربدنه یخچال‌ها، فریزرها و وسایل خانگی

پلی استایرن مقاوم

این نوع پلی استایرن با نام اختصاری high-impact polystyrene) HIPS) مقاوم به ضربه است و به همین دلیل در ساخت ظروف و بدنهٔ لوازم خانگی کاربرد دارد. نام تجاری این ماده در بازار ایران هایمپک می‌باشد .

موارد مصرف پلی استایرن مقاوم

برای تولید لوازم ورزشی، اسباب بازی، عایق برودتی دربدنه یخچال‌ها، فریزرها و وسایل خانگی

پلی استایرن انبساطی

این نوع پلی استایرن با نام اختصاری Expanded polystyrene) EPS) نوعی پلیمر سفید رنگ و ضد اتش می باش که به آنها یک عامل فوم کننده اضافه شده است .

موارد مصرف پلی استایرن انبساطی برای تولید بلوک‌های پلاستوفوم سقفی به منظور استفاده به عنوان عایق صوتی و حرارتی در ساختمان‌ها و مکان‌های مختلف .
عایق برودتی در ساخت سردخانه‌ها و یخچالهای صنعتی .
ساخت انواع فوم‌های بسته بندی و انواع یخدان و ترموس .
در ساندویچ پانل و انواع کانکس.


اطلاعات ایمنی

سبب تحریک و قرمزی چشم می‌شود .
در اثر تماس با پوست مشکلی ایجاد نمی‌کند .
این ماده سمی نیست .
تجمع زیاد بخارات پنتان باعث انفجار می‌شود .
محصولات نهایی تولید شده در هنگام آتش سوزی از خود گاز سیانید هیدروژن متصاعد می‌کند که در صورت تنفس توسط انسان با یک دم وباز دم انسان دچار فلج آنی می‌گردد و در صورتی که در ساختمان استفاده شود در صورت آتش سوزی تلفات زیادی در بر خواهد داشت. لذا پیشنهاد می‌شود در صورت استفاده در صنعت ساختمان حتماً از تولید کننده گواهینامه فنی ان را بخواهید. باید پانلهای تولید شده دارای نشان استاندارد باشد .

گریدهای مختلف پلی استایرن انبساطی

گریدهای پلی استایرن منبسط شده (EPS) معمولاً بر اساس اندازه ذرات و نوع پوشش سطح آنها انجام می‌شود. البته گریدهای خاصی از آن نظیر کندسوز شده (F) و آنتی استاتیک نیز وجود دارد .

No Comments

Post A Comment